Direct een afspraak maken?

Klik hier 

Werkwijze

Intake

Meestal gaat het bij het intakegesprek om klachten die al lang bestaan, van maanden tot jaren. Daarom neem ik ruim de tijd om de klachten met je te bespreken en analyseren. Vaak ben je al bij diverse hulpverleners geweest en dan is het goed om de zaken te evalueren en duidelijk op een rij te krijgen. Deze grondige aanpak zorgt er ook voor dat de oplossing van de problematiek versneld wordt, dus de geïnvesteerde tijd brengt zichzelf later weer op door minder benodigde behandelingen, meestal 3-5 zittingen.

Onderzoek

Je wordt uitgebreid lichamelijk onderzocht in het gebied tussen navel en knieën op het functioneren van lage rug, bekken en heupgewrichten. Aan de orde komen beweeglijkheid, spierkracht, coördinatie, triggerpoints en pijnpunten. Als de bekkenbodem bij de klacht betrokken is, dan vindt er een inwendig onderzoek plaats, ook met aandacht voor dezelfde spierfuncties. Dit onderzoek is absoluut niet pijnlijk en niet te vergelijken met de onderzoeken die je mogelijk in het verleden hebt meegemaakt. De bekkenbodem is niet diep gelegen en dus snel bereikt. En nogmaals: het gaat om heel gewone spieren, maar op een wat ongewone plaats. Hebben we niet gehad op school en zeker niet thuis.

Aanvullend onderzoek

Dit bestaat uit het meten van spierkracht met EMG-apparatuur, waarbij u zelf uw prestaties real time kunt zien. Ook is er de beschikking over flowmetrie om te zien hoe het plassen verloopt. Tevens een uitwendige scan van de blaas om te zien of je goed leeg geplast hebt.

Conclusie

Alle gegevens worden bij elkaar gelegd en uitgebreid met je besproken. Je krijgt een behandelvoorstel en een verwachte duur van de behandelserie. Meestal bedraagt deze 3-5 zittingen.

Behandeling

De aard van de behandeling hangt af van de gemaakte conclusie, mijn deskundigheid, jouw inbreng en het beloop van de serie. Aan de orde komen o.a. oefentherapie, biofeedbacktraining, toiletgedrag, pijnpunt/triggerpointbehandeling, TENS-behandeling, lifestyle, houdings- en bewegingsadviezen.
Ik blijf voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied en bied jou die kennis en vaardigheden aan. Het is dus ook aan jou om invulling te geven aan het gebodene en er actief mee aan de slag te gaan, voor je eigen belang.

Een eerste zitting en een vervolgzitting

Zoals je inmiddels begrijpt reserveer ik voor jou bij het eerste bezoek aan Bekkenbodem Expertise een uur voor intake, onderzoek en start van de behandeling. Je krijgt dan het meeste rendement uit je bezoek en uit je misschien lange reis en reistijd. Deze eerste zitting bestaat dan uit twee normale zittingen van elk 25 minuten. Het is belangrijk te weten dat zorgverzekeraars het begrip dubbele zitting niet kennen en daarom hoogstens één zitting (wellicht deels) vergoeden, maar het zal jou weer minstens één vervolgzitting plus de reis en reistijd daarvan besparen.

Disclaimer

om misverstanden te voorkomen: ik heb geen contract met welke zorgverzekeraar dan ook en wens dat niet. Ik wil zoveel mogelijk mijn beschikbare tijd aan jou besteden en niet aan de overdreven administratie-eisen van een zorgverzekeraar. Of en in hoeverre jij vergoeding kunt krijgen van de door jou betaalde nota, is een zaak tussen jou en je zorgverzekeraar. Ik heb daar geen kennis van en ben geen partij daarin. Je ontvangt een duidelijke nota van mij met alle voor een zorgverzekeraar relevante en belangrijke gegevens en codes. Die kan je indienen voor restitutie.

Een afspraak maken

Via email of telefoon kunt u een afspraak maken. Dit wordt geregeld door een medewerker van Andros Mannenkliniek en Gynos Vrouwenkliniek die namens mij optreedt.

Afzeggen of wijzigen afspraak

Het afzeggen of wijzigen van een afgesproken zitting dient minimaal 2 werkdagen van te voren gebeuren, anders wordt het tarief geheel in rekening gebracht.

Bekkenbodem Expertise is...

..... een merknaam van PelviFysio Praktijk voor Fysiotherapie Carel Jan van der Heide, KvK nr. 58031960